Acnee - definitii

Punctele negre

Chiar daca punctele negre nu semnifica o forma grava de acnee, totusi acestea sunt extrem de inestetice si suparatoare. Punctele negre, cunoscute si sub denumirea de comedoane deschise, sunt de fapt foliculi cu o deschidere mai mare decat in mod normal. Atunci cand sebumul si celulele moarte iau contact cu aerul, aceste comedoane se innegresc, transformandu-se in asa-zisele puncte negre. Aspectul lor este asemenea unor formatiuni marunte, ca niste mici dopuri. Nu sunt dureroase, dar in schimb sunt extrem de dificil de scos.

Citește mai departe...

Punctele albe (milia)

Punctele albe (milia) nu reprezinta altceva decat o concentrare de sebum şi celule moarte la nivelul pielii, ce astupa porii. Astfel, bacteriile raman blocate in piele facand sa rezulte punctele albe, in special la nivelul fetei, in jurul ochilor si pe obraji. Pe langa acumularea de sebum, alte cauze ar mai fi si alimentatia bogata in grasimi, lipsa de seleniu si vitamine, shimbarile hormonale, dar si folosirea de produse cosmetice nepotrivite.

Citește mai departe...

5 intrebari esentiale pentru diagnosticul acneei

Acneea este o afectiune inflamatorie a foliculului pilosebeceu, ce apare la nivelul fetei, gatului, toracelui si spatelui si fiind caracterizata prin leziuni non-inflamatorii (microcomedoane, comedoane deschise, comedoane inchise) si leziuni inflamatorii (papule, pustule, noduli).

Citește mai departe...

Sfaturi utile pentru acnee

Acneea este o afectiune a pielii datorata interactiunii dintre bacteriile saprofite normale si hipersecretiile glandelor sebacee localizate la nivelul dermei. Aceasta interactiune are ca rezultat acoperirea porilor producandu-se astfel aparitia cosurilor, a punctelor negre si a celor albe. Tocmai de aceea, cel mai adesea acneea se manifesta la nivelul fetei, gatului, al spatelui si al pieptului.

Citește mai departe...

Pagina 1 din 3

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici