Usturoiul, un prieten de nadejde in lupta cu acneea

Share

Usturoiul este un adevarat medicament pentru organismul nostru, avand multiple proprietati terapeutice. Pe langa rolul jucat in buna functionare a sistemului cardiovascular si a celui digestiv, usturoiul poseda si un puternic efect antibiotic datorita unui compus activ, numit alicina.

Introducerea frecventa a usturoiului in alimentatie duce la asigurarea unei bune functionari a organelor tubului digestiv, la consolidarea rezistentei fata de agresiunile virotice si microbiene, cat si la regenerarea normala a dermei si la mentinerea unui ten frumos.

   Nici de la vindecarea cosurilor usturoiul nu se da in laturi. Acesta are in compozitie ulei eteric ce contine compusi pe baza de sulf, atat de esentiali in tratarea acneei. Datorita calitatilor sale antibacteriene si antiseptice, usturoiul are capacitatea de a vindeca cu succes cosurile deja formate.

   Mai jos veti gasi 3 modalitati prin care usturoiul poate fi folosit in tratarea acneei:

1.    Se taie un catel de usturoi mai mare in 2 jumatati si se tamponeaza cosurile de doua ori pe zi.

2.    Se taie un catel de usturoi in rondele si se aplica pe cosuri cu ajutorul unui leucoplast. Se lasa sa actioneze toata noaptea.


3.    Se aleg 5 catei de usturoi si 10 cuisoare. Se piseaza impreuna pana rezulta o pasta. Aceasta pasta se aplica direct pe cosuri si pe semnele lasate de acnee si se lasa sa actioneze 30 minute, dupa care se clateste fata cu foarte multa apa calda.

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici