Terapia cu roller dermatologic (dermaroller)

Share

 In acest material vom aduce in discutie o noua terapie de tratare a semnelor lasate de acnee, si anume roller-ul dermatologic.

   De-a lungul timpului au fost propulsate mai multe terapii, toate avand scopul de a elimina cicatricile post-acneice. Unele sunt ablative, insotite de complicatii ceva mai serioase si de un timp de recuperare mai mare, cum ar fi de exemplu laserul, peeling-ul profund, dermabraziunea. Alte metode de tratare a cicatricilor acneice sunt non-ablative, adica mai putin invazive, dar care nu sunt la fel de eficiente.

Roller-ul dermatologic este o terapie revolutionara, care foloseste un dispozitiv foarte simplu. Este vorba de un cilindru pe care sunt montate 600 de ace cu lungimea de 2 mm si care ruleaza la suprafata cutanata. Practic, roller-ul se aplica pana se obtine o sangerare punctiforma, efectul fiind acela de aparitie a mai multor incizii de ordinul miilor, care prin mecanismele de autovindecare ale organismului se umplu cu fibroblaste si celule de neoformatie. 

   Astfel, prin acest proces de autovindecare al organismului se formeaza un nou strat de colagen, care la suprafata se traduce prin atenuarea ridurilor, prin atenuarea pana la disparitia completa a cicatricilor atrofice post-acneice, aici putand intra in discutie chiar si semnele rezultate in urma varicelei. Tot prin intermediul  terapiei cu roller dermatologic se pot atenua si vergeturile, dar doar pe anumite zone.

   Anestezia este una locala cu ajutorul unei creme anestezice peste care se aplica un ser special cu factor de crestere a carui penetranta este de 100%. Aceasta actiune sigura se datoreaza microinciziilor create de roller, care stimuleaza fibroblastele a se transforma in fibre de colagen.

   De asemenea, aceasta terapie face parte din categoria procedurilor lunchtime dat fiind faptul ca procedura in sine dureaza doar cateva minute, iar timpul de recuperare este practic 0. Nu necesita o pregatire speciala, fata arata perfect la finalul interventiei, pacienta putand aplica machiaj imediat si a se intoarce la birou.

Mai jos va sunt prezentate cateva exemple de tratare a problemelor la nivelul tenului cu ajutorul terapiei cu roller dermatologic:

Tratament facial dermaroller

Tratarea cicatricilor post-acnee cu ajutorul terapiei cu roller dermatologic

Indepartarea ridurilor fine, petelor si a cicatricilor cu dermaroller

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici