Metoda ZIIT

Share

Metoda ZIIT a fost conceputa ca un aliat impotriva cosurilor aflate in faza incipienta. Este foarte important sa captam cosurile in stadiul lor de formare, inainte sa se inflameze si sa izbucneasca la suprafata pielii. Acronimul ZIIT provine din limba engleza si inglobeaza cuvintele cheie ce stau la baza acestui tratament: Zinc + Ibuprofen + Ice + Treat.

1. Zinc - Zincul ajuta la vindecarea ranilor, este un bun antioxidant si are efect antiinflamator. S-a aratat in multe studii ca zincul ajuta la tratarea acneei, de aceea si face parte din numeroase scheme de tratament impotriva cosurilor. Atentie insa, a se folosi gluconat de zinc pentru aplicarea pe zonele cu acnee, acesta dovedindu-se superior altor soiuri de zinc. Mod de administrare: 1 pastila 30-50mg o dată pe zi, inainte de masa. Zincul poate provoca greata daca este administrat pe stomacul gol. A nu se depasi 50mg/zi deoarece poate deveni toxic.

2. Ibuprofen – Acesta face parte din categoria medicamentelor nonsteroidale antiinflamatoare; la fel de bine se poate folosi si Aspirina. Rolul acestor medicamente este de a reduce umflarea zonei acneice si-n plus, au avantajul de a elimina orice durere pe care un cos o poate provoca in incercarea lui de a razbate pana la suprafata pielii. Mod de administrare: Ibuprofen - doza pentru adulti este de 2 pastile (400 mg) la fiecare 4-6 ore. A nu se depasi 3200mg/zi. Aspirina - doza pentru adulti este de 1-2 pastile (325-500mg) la fiecare 4 ore. A nu se depasi 4000mg/zi.

3. Ice - Gheata este un puternic anti-inflamator pe care o putem folosi cu succes pentru a viza in mod direct inflamatia. Astfel, se inveleste un cub de gheata intr-o folie alimentara si se preseaza foarte gentil pe cos pana cand locul respectiv amorteste. Deoarece pielea fetei este foarte subtire si sensibila, nu se recomanda a se depasi 5 minute de fiecare aplicare. Atentie insa, a nu se apasa cu putere sau a se freca zona; procedura trebuie sa fie foarte delicata. Se poate aplica gheata cat de des posibil, dar chiar si de 2 ori pe zi este suficient.

4. Treat (tratamentul) - Combinatia de 2,5% peroxid de benzoil si acid glicolic 10% poate stopa de multe ori un cos din evolutie. Cand schema aceasta este asociata cu pasii de mai sus, rezultatul este si mai eficient. Peroxid de benzoil reduce inflamatia, usuca si descuameaza pielea si omoara bacteriile. Acid glicolic exfoliaza si stimuleaza pielea de a da nastere la noi celule, contribuind astfel la o vindecare mult mai rapida. Mod de administrare: cu miscari usoare se aplica o cantitate mica de peroxid de benzoil 2,5% direct pe cos. Dupa 5 minute se aplica si cealalta cantitate de acid glicolic 10% in aceeasi maniera. Aplicarea celor 2 creme-medicament nu trebuie sa depaseasca 2 ori/zi, altfel pielea poate da semnale de iritatie si uscaciune.

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici