Acneea juvenila

Share

Acneea juvenila sau acneea vulgara este poate cea mai intalnita forma de acnee, afectand tinerii si adolescentii cu varste cuprinse intre 12 si 20 de ani. La fete, acneea apare cu 2 ani inainte de pubertate si se poate mentine pana varsta de 25 ani. La baieti, pe de alta parte, acneea vulgara apare chiar la pubertate, iar manifestarile pot disparea la 19 ani.

Principala cauza in aparitia acneei juvenile o constituie cantitatea mare de hormoni pe care organismul, la aceasta varsta, o secreta. La pubertate, secretia sebacee, care este stimulata de hormonii sexuali masculini si de cei feminini si produsi de catre glanda suprarenala si de testicul/ovar, se manifesta intr-o cantitate mult mai mare, dand astfel nastere la cosuri.

Acneea juvenila apare cu predilectie pe fata, gat, piept si spate, adica in zonele unde concentratia de sebum este foarte mare.

Ca si prim pas in tratarea acneei, inainte de apelarea la diverse tratamente naturiste si la tot felul de creme si unguente, este consultarea unui medic dermatolog. Fiecarei persoane in parte i se va concepe o schema de tratament personalizata, cel mai probabil compusa dintr-un tratament local (lotiuni de curatare, creme pe baza de benzoil peroxid) si dintr-unul intern (antibiotice, izotretinoin).

Sfaturi de ingrijire zilnica pentru persoanele ce sufera de acnee vulgara:
-    produsele de curatare ale fetei trebuie sa fie blande, fara continut de alcool si parfum;
-    cele mai indicate produse de clatire sunt apa calduta si cea termala;
-    dupa curatarea tenului trebuie aplicata o crema hidratanta cu scopul de a reduce efectul iritativ al tratamentului anti-acneic;
-    toate produsele, fie ele creme de ingrijire, lotiuni de curatare sau produse de make-up, trebuie sa fie non-comedogene;
-    baietii trebuie sa-si schimbe lama de ras la fiecare barbierit pentru a diminua riscul de infectie.

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici