Tratamentul medicamentos impotriva acneei

Share

 In acest articol vom incerca sa prezentam o schema cat mai amanuntita a tratamentului medicamentos ce se poate aplica in cazul acneei. Tratamentele antiacneice moderne se bazeaza pe asa numitele linii directoare. Aceasta inseamna ca medicul evalueaza si prescrie un tratament potrivit. 

 

 

Exista o serie intreaga de medicamente antiacneice. 

In primul rand, exista cremele, ca de exemplu retinoizii topici, care se folosesc in acneea usoara, atunci cand exista un numar mic de comedoane. Benzoil peroxidul si cremele cu antibiotice se folosesc atunci cand apar deja papule si pustule. 

In plus, mai exista si antibiotice, cum ar fi doxiciclina, tetraciclina, minociclina, eritromicina, dar si izotretinoin sub forma de tablete pentru administrare orala. 

In cazul in care acneea are la baza dereglari hormonale, aceasta se trateaza cu spironolactona sau ciproteron acetat.

Femeile tinere mai pot apela la varianta de a lua anumite pilule contraceptive care, pe langa caracterul anticonceptional, au si un efect benefic asupra tenului.

Administrate regulat si corect, medicamentele actuale sunt foarte eficiente impotriva acneei si combat activ factorii care influenteaza aparitia acesteia.

Totusi, majoritatea medicamentelor au si efecte secundare.

In primul rand, usuca foarte tare pielea si mucoasele. In al doilea rand, determina fotosensibilitatea pielii, motiv pentru care in timpul tratamentului antiacneic este necesara o protectie solara foarte ridicata. 

Este foarte important ca tratamentul medicamentos impotriva acneei sa fie luat pe baza de prescriptie medicala in urma unei consultatii prealabile la medicul dermatolog. Schemele de tratament facute dupa ureche sunt total neindicate, acestea facand mai mult rau decat bine.

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici