Depresia si acneea

Share

Pentru majoritatea oamenilor care sufera de acnee, aceasta inseamna mai mult decat o problema de cosmetica si dermatologie, ea poate genera adevarate traume psihice. Depresia, anxietatea si alte tulburari psihologice apar, in egala masura, in randul adolescentilor si al adultilor, afectati de acnee.

In mod involuntar, aceasta afectiune scade apetitul de viata si poate intarzia atingerea scopurilor. Sentimentele cele mai frecvente sunt de ruşine, tristeţe, furie si anxietate. Sa ne gandim numai atunci cand, inainte de un interviu sau o petrecere, ne trezim cu cate un cos in cele mai vizibile locuri de pe fata. Acest lucru poate duce imediat la scaderea increderii in propria persoana si, totodata, la scaderea puterii de concentrare. Acesta este un exemplu banal si insignifiant, adevaratele probleme fiind la persoanele cu forme grave de acnee si leziuni nodulochistice dureroase. Ele pot intra in stari depresive majore, izolandu-se total de societate. 

De aceea, e bine, in primul rand, sa constientizam situatia in care ne aflam, sa acceptam faptul ca ne confruntam cu o problema de sanatate si sa nu ne fie rusine sa cerem ajutorul. 
Medicul dermatolog este cel care va concepe o schema de tratament corecta si, numai sub indrumarea acestuia, vom putea scapa de acnee. Tratamentul nu este unul extrem de complicat, insa, in functie de complexitatea si stadiul acneei, se poate intinde pe o perioada mai lunga de timp (in unele cazuri, chiar si cativa ani) si de aceea se impune rabdare si incredere in rezultatul final.

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici