Acneea si soarele – prietenie pe muchie de cutit

Share

Faptul ca soarele vindeca acneea este o afirmatie total nefondata. In realitate, acneea este pe moment ameliorata, putand avea efecte chiar mai grave pe termen lung. Ce se intampla in realitate? Datorita bronzarii, pielea capata un aspect mai uniform, zonele cu acnee fiind si ele usor camuflate. Dar acest lucru inseamna, de fapt, o ingrosare a stratului superficial de piele, care va determina astuparea porilor. Sebumul, care este in acest fel blocat, va duce la aparitia punctelor negre si a cosurilor, implicit.

  Astfel, se explica faptul ca, chiar daca pe moment sau pe o perioada scurta de timp, aspectul pielii este vizibil imbunatatit, dupa un anumit interval de timp (de exemplu, la intoarcerea din concediu) se va observa o explozie de cosuri. Cu atat mai mult, cu cat acneea este de natura nodulo-chistica, nodulara sau cicatrici de acnee, expunerea la soare este total interzisa.


Totusi, ca si masura de compromis (pentru ca totusi suntem in vacanta, iar soarele cu greu poate fi ocolit), putem sa ne expunem la soare, dar numai luand in considerare urmatoarele sfaturi:

- folosirea unei creme cu factor de protectie +30;
- utilizarea de protectie mecanica, ca de exemplu sepci, palarii, esarfe;
- evitarea expunerii indelunga la soare, in special intre orele 12:00-16:00;
- folosirea unei igiene corecte a tenului cu acnee: dimineata si seara, demachierea fetei cu produse blande, fara alcool, special concepute tenului acneic-gras; clatirea din abundenta cu apa pentru eliminarea oricaror impuritati; aplicarea unei creme hidratante, foarte importanta in sezonul cald;
- utilizarea unei creme nuantatoare pentru acoperirea cosurilor si redarea unui aspect usor bronzat al fetei (optional).

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici