Acneea si viata sexuala

Share

 Exista o legatura de ordin medical intre acnee si frecventa relatiilor sexuale la femei ? Este adevarat ca daca ai acnee, una dintre principalele cauze este si lipsa de raporturi sexuale? De asemenea, se presupune si faptul ca lipsa orgasmului in timpul actului sexual determina aparitia acneei. La toate aceste intrebari vom incerca sa raspundem in acest articol.

 Realitatea este ca la pubertate, organismul se confrunta cu o serie de modificari hormonale care conduc la dezvoltarea trasaturilor sexuale. Acneea este astfel provocata de aceste schimbari hormonale, dar nu si de inceperea activitatii sexuale. Medicii dermatologi nu au observat o legatura stransa intre acnee si sex, si anume ca o viaţa sexuala activa sau, din contra, abstinenţa ar influenţa in vreun fel evolutia acneei. De fapt, persoanele cu acnee severa intampina dificultati serioase pe plan social si mai ales, in a-şi gasi un partener.

Frecventa raporturilor sexuale sau lipsa orgasmului nu au deci legatura cu acneea. Exista femei care sufera de acnee la pubertate din cauza cresterii activitatii hormonale ovariene. Ovarele secreta o anumita cantitate de testosteron care la unele femei poate fi genetic mai crescuta . In momentul in care sanii si uterul ating pragul de maturitate ,ovarele femeii incep sa-si normalizeze secretia de estrogen si progesteron contrabalansand astfel actiunea testosteronului. In aceasta etapa, acneea juvenila ar trebui sa dispara.

Sunt insa femei la care acneea izbucneste in preajma menstruatiei atunci cand estrogenul si progesteronul scad, iar testosteronul inregistreaza o crestere.

Acneea poate fi cauzata si de patologia ovarelor polichistice in care se observa o crestere a testosteronului.

Sunt o multime de cauze care determina aparitia acneei, dar in nici un caz nu se poate spune ca intre acnee si sex exista o relatie clara cauza-efect. Se mai gasesc persoane care spun ca o data cu inceperea vietii sexuale, le-au disparut si problemele acneice; aceste afirmatii pot fi totusi puse sub semnul coincidentei, neexistand nimic demonstrat din punct de vedere medical.

 

 

 

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici