Cosuri si alimentatie

Share

In acest articol vom incerca sa explicam care este, de fapt, relatia dintre cosuri si alimentatie, mai precis cum influenteaza alimentatia de zi cu zi evolutia acneei.
Dupa cum bine se stie, efectul pe care alimentele il au asupra organismului nostru poate fi unul benefic sau daunator.
Referindu-ne strict la aspectul pielii, o alimentatie necorespunzatoare accentueaza inflamatia ce se produce la nivelul tegumentului generand in acest mod si mai multe cosuri.

acnee, cosuri
    Astfel, sunt indicate pentru a fi consumate de catre cei care sufera de acnee alimente in stare cat mai naturala. Cele mai benefice sunt fructele si legumele, care prin aportul lor de antioxidanti, vitamine si minerale, favorizeaza buna functionare a celui mai mare si mai complex organ al omului, pielea.

  

   Pe de alta parte, exista o multime de alimente si preparate despre care s-a observat ca influenteaza in mod negativ evolutia cosurilor. In aceasta categorie intra, in primul rand, grasimile, care consumate in mod constant favorizeaza aparitia acneei. In al doilea rand, de mentionat sunt dulciurile, in special cele concentrate, care mentin o stare inflamata a leziunilor acneice. De asemenea, trebuie sa ne ferim de alimentele procesate, cu un contin mare de E-uri, aditivi sau cele pregatite prin mijloace tehnologice agresive, cum ar fi de exemplu, fierberea in baie de ulei. Toate acestea conduc, prin intermediul ficatului, la un aspect general urat al pielii si, mai ales in cazul acneei, la eruptii, inmultirea leziunilor si la incetinirea procesului de vindecare.
  

   Asadar, nu este suficient sa tratam cosurile numai la exterior, ci trebuie sa lucram mult si in interiorul organismului nostru intrucat pielea este prima care da semnalul de alarma ca ceva nu este in ordine.
  

   O alimentatie proasta inseamna o cantitate mare de toxine, de reziduri metabolice care se formeaza in urma procesarii hranei, aspect care se manifesta si la nivel tegumentar. Practic, o persoana care deja sufera de o anumita forma de acnee, poate observa la un moment dat o si mai mare accentuare a cosurilor, acest lucru intamplandu-se si din cauza unei alimentatii deficitare.

 

Key:

acnee, cosuri, alimentatie

 

 

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici