Stoarcere cosuri

Share

Se spune ca printre metodele de tratare a acneei se numara si stoarcerea cosurilor. Nimic mai fals! 
Cosurile inseamna, de fapt, o acumulare de puroi la nivelul glandei sebacee. Atunci cand acestea sunt stoarse, o parte din puroi ia contact direct cu sangele dand nastere la alte infectii locale, asadar la aparitia a si mai multor cosuri.

Cosuri

De asemenea, cand cosurile sunt agresate, anumite vase de sange se sparg in interiorul epidermei favorizand, bineinteles, extinderea acneei. 

S-au inregistrat, de altfel, cazuri foarte grave, care au dus pana la deces din cauza ca microbii, rezultati in urma stoarcerii cosurilor, au migrat, pe cale sanguina, tocmai in sinusurile venoase de la nivelul capului.  

Un alt rezultat dezastruos al stoarcerii acneei este aparitia cicatricilor, care de cele mai multe ori, pot fi permanente. 


Totusi, daca nu va puteti abtine si recurgeti la stoarcerea unor cosuri, trebuie luate in seama cateva sfaturi.

Drenarea cosurilor trebuie efectuata numai de personal medical specializat, intr-un cabinet de dermatologie. Acest procedeu nu trebuie facut inca de la inceputul tratamentului anti-acnee deoarece comedoanele sunt foarte compacte si aderente in aceasta faza si, deci, greu de extras. Curatirea pielii de acnee in cabinete specializate trebuie insotita de o pregatire in prealabil, un tratament local de 2-3 luni cu derivati de vitamina A.

Daca se recurge la stoarcerea cosurilor la domiciliu, trebuie realizat un ritual de igienizare riguros al zonei respective. Se demachiaza fata (chiar daca nu au fost aplicate produse de machiaj), se sterilizeaza mainile si locul unde se afla cosul, apoi se incepe stoarcerea prin apasari delicate, fara a apasa inauntru, folosind un disc demachiant sau putina vata. Daca simtiti durere, inseamna ca acel cos nu a ajuns inca la maturitate si, deci, nu mai trebuie insistat asupra lui. De recomandat, ca numai cosurile uscate sa fie stoarse. Dupa incheierea procedeului, se dezinfecteaza locul cu pricina. 

Share

Daca sunteti medic

si doriti sa ajutati echipa tepriveste.ro sa publice cele mai relevante metode de combatere a acneei

Scrieti-ne aici

www.tepriveste.ro

Portalul tau de sanatate

Articole despre: acnee si tratare acnee, tratare cosuri, tratamente acnee, tratamente naturiste acnee

Urmareste-ne

Ne poti urmari si pe:

 clik  aici 

 clik aici